četvrtak, 27.09.2007.

ne mogu napisati nešto što nije meme

5 stvari koje volim
volim kad mi se u životu nešto DOGAĐA. mrzim letargiju, mrzim kad su mi svi dani na isti kalup, mrzim predvidivost, a volim neizvjesnost. neizvjesnost je dobra stvar, nikad ne znaš što je sljedeće što će se desiti. može biti dobro, može biti loše, a može biti i savršeno. neizvjesnost izaziva leptiriće u trbuhu. a volim i leptiriće u trbuhu. uf.
muzika. jedna sam od onih kojima tišina smeta. kad je upaljen komp, upaljen je i winamp. kad nisam na kompu imam slušalice u ušima. kad kuham, kad perem suđe, kad peglam, kad sušim kosu. vjerojatno je tuš kabina jedino mjesto di ne nosim iPod. zadnjih nekoliko dana čak i spavati idem sa slušalicama, pa kad zaspim, zaspim. zadnjih dana na repertoaru - klape.
ljubiti se. ovo je nešto što ću rijetko odbiti. naravno, ukoliko dolazi od prikladne osobe. fino
more. kad plivaš i imaš osjećaj da je more jedino oko tebe... brrrrrr....
prijatelje. što drugo očekivati od osobe koja je ovisna o drugima.

5 stvari koje ne znam, a voljela bi znati
skakati na glavu. naime, znala sam savršeno skakati na glavu (u MORE ili BAZEN) sve dok jednim nesretnim slučajem pri skoku koji nije bio na glavu nisam ostala bez jednog nožnog nokta. od te traume sam zaboravila kako skočiti na glavu, a da ne opečem škembu ili ne savinem nogu, i ljetos mi se cila plaža vjerojatno smijala. hvala bogu da nije bila velika plaža. imam jednog prijatelja dragog koji mi je obećao da će me naučiti skakati, i u tome ga držim za riječ.
biti draga i simpatična. to je nešto što nikako ne mogu ako nisam raspoložena pa mislim da ljudima često ispadam antipatična.
stišati se. galamđija iz in da haus. moj normalan ton glasa već je ugođen na takvu razinu da povišenje od samo pola oktave rezultira tornadom u ušima prisutnih.
odgovoriti ljudima. često se idealne stvari za reći sjetim tek nakon 2-3 dana dok u glavi vrtim situaciju u kojoj sam ju trebala reći.
konačno naučiti kuhati juhu od gljiva iz vrećice. mislim da ću prije naučiti skuhati juhu od pravih gljiva.

5 stvari koje me fasciniraju
orgazam. kako tih 20ak sekundi zadovoljštine nekad uspije cijeli dan od 24 sata učiniti boljim pjeva
muškarci. ta me bića toliko fasciniraju da bih stvarno volila jedan dan biti u koži muškarca, ali samo jedan dan, budući da mi se ipak sviđa biti žensko. apsolutno me sve u vezi njih fascinira.
kako kava tako savršeno miriše, a tako je odvratnog okusa. nuff said.
moja sposobnost da se vrlo lako zanesem stvarima i osobama. trenutno proživljavam jedan takav period.
kad su djeca pretila. nažalost, u ovom narodu i dalje vlada fama da je zdravo dijete debelo dijete. možda jednom ljudi i shvate neke stvari.

5 stvari koje nikako ne volim.
prati beštek a.k.a. pribor za jelo. nisam voljela prati ni ostatak suđa, ali na moru sam zavolila, fascinantno.
nepravda. bilokoje vrste.
bahatost i hvalisavost. dvije ljudske osobine koje nikako ne mogu probaviti i teško ih toleriram čak i bliskim ljudima.
jesti janjetinu. ovo već jednom spomenuh, ali rekoh, samo da vas obavijestim da se po tom pitanju ništa nije promijenilo.
HDZ.

5 stvari kojih se sramim.
obožavam biti u centru pažnje. to mi je valjda usađeno i nikako se toga riješiti. zato uvijek i galamim headbang
znam biti stvarno zla i bezobrazna. dodatak: znam biti stvarno zla i bezobrazna u situacijama u kojima to ne bi smjela bit i prema ljudima koji to ne zaslužuju. nikako bezobrazluk upotrijebiti kada je poželjan.
neodlučna sam do boli. od jedne opcije stalno se vraćam drugoj, a nedajbože da je prisutno tri ili više opcija. kad meni konačno sine, pošla baba s kolačima. ako mi uopće i sine.
volim stvari. ovo bi se moglo shvatiti kao eufemizam činjenice "materijalist sam", ali nije toliko drastično. vežem se za stvari i volim imati materijalni dokaz da se nešto dogodilo. ali volim i rođendanske poklone, uffff. a idući tjedan mi je rođendan naughty
petog srama se nikako ne mogu sjetit.

5 stvari koje želim.
dečko. ali ne bilokoji. cerek zapravo, imam sasvim nešto određeno na pameti posljednjih dana
tečaj portugalskog. ima li DIVNIJEG jezika na svijetu???? o ne.
ovako čist ten do kraja života. a zapravo, uopće mi nije jasno na temelju čega je ovakav. kako god, želim ga za stalno.
pozirati gola. ovo ne bilokome. nekom fotografu koji će znati što radi, ili još bolje, slikaru. slike će biti za privatnu upotrebu samo smijeh
samopouzdanje. ponositi se sama sobom i biti zadovoljna sama sobom je ono što od navedenog definitivno najviše želim.

10:30/ tu klikni. da, da, točno tu./ print/ #/ (20)

četvrtak, 20.09.2007.

tour de soba

pošto danas osjećam iznenadnu navalu kreativnosti, inovativnosti i maštovitosti, rekoh sama sebi, nu nešto na blog nabaci, da ne propadne! i onda se takva kreativna, inovativna i maštovita prisjetih da mi je pred pradavna tri tjedna Daphna proslijedila jedan zadačić. poslikati stvari u svojoj sobi bez kojih ne mogu. eto, u ovim danima iščekivanja novih fakultetskih obaveza odvest ću vas na "tour de soba", a ti mi, Daphno draga, duguješ onu rakiju.

tadam tadam, khm khm, počnimo.

item #1

prvo što vidite s vrata kad uniđete u moj dvoetažni stan od 300 kvadrata (naughty) jest jedan sasvim običan radni stol, od svijetlog drveta, ne želimo pretpostavljati koje je marke pošto ipak ne studiramo šumariju, sa srebrnim postranim dijelovima koji mora da potječu od nekog srebrnog drveta. ni po čemu osebujan, a opet, veoma bitan komad namještaja, a opet, bitniji po onome što se sve na njemu nalazi. desktop wallpaper plod je suradnje jednog plavog mačeta, jednog narančastog fotoaparata i jednog mog kreativnog mozga u kojem ipak možda čuči talent za fotografiju. može se uočiti i hello kitty stalak za mobitel (nikad ne služi toj svrsi), te hello kitty pernica (jednom izgubljena u bespućima rebra, ali uspješno vraćena).

item #2
dakle, nakon što napravite cca 3,74 koraka mojim velebnim hodnikom, pogledate li na vašu desnu stranu, ugledat ćete jedan sasvim običan cipelar. crvene je boje i dupkom pune unutrašnjosti koja krije preko nekoliko parova svakoj ženi vrlo dragih cipela. usuđujem se reći, ovo je tek dio njegova sadržaja, a sva moja obuća uostalom ni ne stane u njega. ništa previše ekstravagantno ne krije, osim kričavo tirkiznih balerinaka kupljenih na karticu od staroga u fazi ljutnje na staroga, obučenih čak 2 puta. e pa da sam barem bila pametnija i kupila zelene headbang


item #3

treći dio namještaja s kojim vas želim upoznati jest minijaturna polica kojoj je dodijeljena teška zadaća da čuva dio skupo plaćenih knjiga kupljenih u svrhu obrazovanja ove pomalo luckaste blogerice. osim toga, sadrži i komplet gospodara prstenova, jednu poludjelu biljku koja obitava u stanu otkad obitavam i ja (i još uvijek nije krepala, dabome, ta će i mene nadživjet), jednu ovcu u obliku kasice, nekoliko medalja (za sportske podvige!) nešto suvenira i nešto uokvirenih slika, te neizbježan sat s motivom hello kitty. knjiga iz koje se ovdje svakako najviše može naučiti jest Strah od letenja cerek

item #4

ovdje vas ne želim upoznati sa svojim crvenim šankom smijeh nego sa svojim važnim posudama koje mi služe u neizmjerno važnom procesu prehranjivanja svojih znamenitih 49 kilograma. imamo ovdje plavu šalicu iz koje jedem juhu i sladoled, zdjelicu na tigra iz koje jedem mizle, šalicu na snoopya koju imam već godinama i iz koje sam vjerojatno sva moguća pića pila, šalicu na kravu koja mi je baš kravasta i zato sam ju kupila, volim krave, čašu za koktele koju sam ukrala u jednom zadarskom bircu lani, i knorr šalicu koju sam dobila kad sam kupila knorr juhu od gljiva koju i dalje ne znam skuhati iako je iz vrećice. sramota. možda ste primijetili da ne posjedujem šalicu na hello kitty.

item #5

moj vjerni mujcek, i sav accesories koji je potreban da bi dotični funkcionirao. dušica moja. desna slušalica je malo otišla kvragu, ali unatoč tome već 2 godine prijateljujemo i nije me nikad iznevjerio. osim kad ostane bez baterije.

item #6

moj dragi pano, slagan s ljubavlju jednog zimskog popodneva, a sadrži razne stvarce i izreske prilično dugo i brižno skupljane i izrezivane iz raznih časopisa. da da, kolekcionarska sam narav, i vizualni tip, i moram izrezat i sačuvat sve što mi se učini lijepim. imam još cca 5-6 fascikala ovakvih izrezaka, hihi.

item #7

ovime liječim tegobe u vidu glavobolja, migrena, bolnih senzacija u abdominalnom predjelu kao posljedice određenih dana menstruacijskog ciklusa itd. the thing is, naša draga vlada jednog dana prodaše plivu amerima koji sebe nazivaju barr. i dok si je čika ivo kupio još koji sat, u plivi pod novim vodstvom amera skužili su da je bolje da svoje proizode izvoze u jugoistočne države umjesto da ih prodaju nama, hrvatima. i tako ja ostade bez svog spasonosnog lijeka i kad mi je zlo od migrene jedino mogu psovat mamicu čiki ivi i amerima i svima ostalima koji su krivi za to da mojih tabletica više nema. ali! tračak nade postoji, i navodno će ih opet bit od nove godine. no, treba izdržati još 100 dana dotad, pa apeliram na svekoliko pučanstvo da ukoliko posjeduju koji voltarenčić, ISKLJUČIVO RAPID, a da im nije od životne važnosti kao meni, da mi poklone isti. veoma ćete me usrećiti. rođendan mi je uskoro.

item #8

zbirka plišanaca. svi osim hello kitty, sićušne ovce i ogromnog svinjčeta nose imena mojih bivših dečkiju. cerek
činjenica što posjedujem toliko plišanaca neka vas ne zavara da ih obožavam, pošto mi je ipak rođendan u blizini pjeva većina njih dobivena je u dobi kad su moje godine počinjale znamenkom 1, izuzevši džinovsko svinjče i hello kitty. dakle, moja kolekcija plišanaca je POPUNJENA i nove članove ne prima.

item #9

moji su nokti uvijek nalakirani. dakle, život bez laka za nokte nikako ne mogu zamisliti. trenutno mi je najdraži ovaj vrištavo crveni u sredini.

item #10
crvena kutija krije mnoštvo naizgled čudnih predmeta. opet jedan od izdanaka moje kolekcionarske naravi.

moj stari mobitel, nekoliko čepova od raznih boca koje su se ispile u posebnim trenutcima, nekoliko žlica s kojima se jelo u posebnim trenutcima, jedna ruža, jedan list, ogrlica s maturalca u osnovnjaku, 20 čeških kruna... ah, kutija uspomena. bolje da ne krenem dalje nabrajat ili ću se raspekmeziti.

ne znam kome bih proslijedila, no ako želite, osjećajte se pozvani da obavite isti zadatak. dakle, poslikati i obrazložiti 10 stvari iz vaše sobe bez kojih vaš život ne bi bio isti.

00:06/ tu klikni. da, da, točno tu./ print/ #/ (30)

subota, 01.09.2007.

direction: sky


kad sam odlazila, poželjela sam sama sebi mnogo alkohola, muških, hrane, mora i odbojke na pijesku. obično kad nešto poželim ili kad nešto očekujem, završim razočarana, ali ove godine dogodila se dijametralno suprotna stvar i ja sam ljetovanjem apsolutno oduševljena. konačno sam i ja dobila svoja 3 gotovo pa savršena tjedna...

u masi različitih ljudi koji su obilježili ljeto našli su se:
- jedna mala plavušica (inače, osoba sklona naglim promjenama raspoloženja koja variraju od "zlatna ribica" mood pa sve do "hiper hiperaktivna" mood)...
- jedna još manja crna (inače, osoba koja stavlja kopirajt na znamenito jelo zvano parizer s pekmezom)...
- jedna vatrena djeva nedefinirane boje kose (inače, majstorica u kuhinji, dapače, prava gola kuharica pjeva)...
- jedan prgavi, lini dalmatinac uglavnom bez kose (inače, ljubitelj egzotičnih živih bića koja prebivaju na ostatcima ostataka hrane, normalan puk naziva iste PLIJESNIMA)
- jedan isto prilično prgav mladac, ali purger, prirodno plave kose (inače, persona kojoj bih rado uručila oskara s titulom "najlošija orijentacija u prometu")
- jedan mlađahni janez, majklovske frizure (inače, mrzitelj dagnji)
- jedan janez moje dobi, frizure ne osobito interesantne (inače, osoba kojoj je bolje ne dati da vam pričuva pola litre votke)
- jedan eros bosanđeros, na granici blond/braun (inače, čovjek s s egzibicionističkim sklonostima kad je riječ o pločicama na trbuhu)
- jedan magistar engleskog srebrnaste kose (inače, tip koji u autu pušta killerse mah a ne thompsona lud)
- jedan preslatki plavooki dalmatinac
- jedna djeva, brinet kose i šarmantne bob frizure (inače, kod ljudi je neopisivo privlače ušne resice)
- jedna djeva, takođe na granici blond/braun (inače, velika ljubiteljica i štovateljica lika i djela diesela i chanela)
- jedna baka koja kao i sve druge bake ima neizmjernu želju da utovi pripadnike mlađe generacije, i kao ne baš sve druge bake, neobične teorije o šlapama za po sobi, za po kući i za po vani
- jedan simpatični djedica, ljubitelj dugih šetnji i sportskih programa


- alkohola? u svakom pogledu dovoljno, a jednom i malkoc previše
- muških? za svakog ponešto, hihi
- hrane? oh da, u ovakvim režijama bilo je nemoguće ostati gladan
- mora? oh, nikad dovoljno!
- odbojke na pijesku? i jednom je bilo dovoljno, s obzirom na svađu koju je iznjedrila nono


i tisuće stvari koje neću nikad zaboraviti...
most... riva... orgulje...kokteli u arsenalu... jedna puknuta japanka... prvo noćno kupanje, za neke ipak samo noćno namakanje... ljubač... mulj i trava i poziranje na plaži... mmm, čevapi zlukom... arbanasi... naši prijatelji djedice s plaže... seksi švabo, komad nad komadima... piletina-sir u d-molu, mljac... prezrela lubenica... druškanje i draškanje prije spavanja... domaća kuhana kukuruza... drugo noćno kupanje... morska trava koja napada mlade nevine plavušice... policija na plaži... ometanje reda i mira zujo... pljuskovi i grmljavina... kupanje na plaži "klitoris"... klape u bibinju... seksi mladi momkovi koji pjevaju u klapama, slin slin... beskonačno pješačenje... foša... forum... gotham... neuspjeli izlasci... svađe i suze... šoping... burek s mesom... nogomet sa šiškom... krv... hitna i kirurgija... palac-beba... multinacionalna poznanstva... pjevanje na rivi u 2 ujutro... duge šetnje... krađa smokava... suze na rastanku... smijeh u autu... zajednička večera... palačinke... gole kuharice... garden... puntamika, 4 ujutro, tišina... svjetla ugljana u daljini... zvijezde padalice koje to nisu... previše oproštaja... smasne smofne... i "sve" je po mom... odlazak prvi... suze na rastanku... goli pag... smokve koje ne treba krasti... babino vino... neobičan lik u dućanu... kolači... povratak... previše alkohola... mamurluk... zadnje kupanje... zadnja večer... crveni ruž... 4 kantuna... sladoled... pizza feta... odlazak drugi i definitivni...

... i definitivno, jedno ljeto za pamćenje...

23:31/ tu klikni. da, da, točno tu./ print/ #/ (28)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>